Dit zijn onze

Behandelingsvormen

01.

Algemene kinesitherapie

Alle klachten aan het bewegingsstelsel kunnen hierin genoemd worden. Als ook revalidatie na algemene chirurgie om opnieuw op conditie te komen

02.

Sportrevalidatie

Dit domein kan in 2 luiken ingedeeld worden. Vooreerst zullen wij mensen helpen om hun blessures zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten via manuele technieken en begeleide stretching en oefeningen.

Daarnaast zorgen zij ook voor preventieve training via core stability, normaliseren van spierlengte e.a. om blessures te voorkomen.

03.

Manueel Therapie

Via een gespecialiseerd manueel therapeutisch onderzoek van de rug of de nek, maar evengoed de ledematen, stellen wij een specifieke diagnose. Hieruit wordt een behandelplan voorgesteld aan en besproken met de patient. Nadien hanteren wij manueel therapeutische technieken om de beweging te normaliseren. Als coach treden wij nadien op om u te begeleiden in het vervolg van uw revalidatie, namelijk optrainen van de lokale spiersysteem om er voor te zorgen dat dezelfde klachten niet opnieuw optreden.

04.

Ademhalingskine bij baby’s

Omdat kleine kinderen onvoldoende kunnen bewegen om zelf hun slijmpjes naar boven te krijgen, gaan wij via druk en spelen met het niveau van de ademhaling, het kind helpen om de soms taaie slijmen naar buiten te werken.

05.

Pre – en postnatale kinesitherapie

Bij ons ligt de nadruk vooral op het belang van herstel na de bevalling. Via een 2 a 3-tal sessies op voorhand trachten wij de aanstaande ouders vooral gerust te stellen door enkele tips mee te geven die de bevalling iets lichter kunnen maken. Via veel informatie kunnen zij voorbereid naar de materniteit vertrekken.

Na de bevalling echter is het heel belangrijk om de rug – en buikspieren te herstellen, en om de stabiliteit van het bekken te normaliseren ter preventie van bekken -en rugklachten.

06.

Lymfemat

Na bepaalde operaties zal de arts voorstellen om bij een kinesist enkele sessies lymfemat te volgen. Dit is de enige therapie bij ons die nog machinaal gebeurt. Via drukbotten zal de doorbloeding verbeterd worden in de benen, en het herstel bevorderd worden.

Meer Behandelingsvormen ...

Wij helpen je graag verder